Door op "Alles accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons ​​privacybeleid voor meer informatie.

Welkom

Speelt een verlies en rouw op de achtergrond mee?

Is je welkom wel onvoorwaardelijk?

Wat een warm welkom al niet met je doet.

Ik stap een huis binnen waar een mevrouw mij al aan de voordeur staat op te wachten. Ze heeft me aan zien komen toen ik de auto voor het huis had geparkeerd. “Welkom Paul”, zegt de vrouw des huizes. Ik word vriendelijk onthaald en terwijl ik haar ook groet, wijst ze mij de weg door het halletje richting de kamer. “Wat fijn dat je er bent. Mag ik je namens mijn man en kinderen van harte welkom heten in ons huis.” Ik kijk haar aan en dank haar vriendelijk. Tijdens het verblijf voel ik me welkom. Hier is sprake van aandacht over en weer. Elkaar het gevoel geven van gezien en gehoord worden wordt zeer gewaardeerd.

Hoe een welkom je vormt voor het leven

Los van bovenstaande situatie ontstaat een welkom al in het prille begin.

Het welkom voelen ontstaat al door het contact en de verbinding in de baarmoeder tussen moeder en kind. Als het kind is geboren is het belangrijkste dat de moeder aanwezig is, zowel fysiek als emotioneel. De basis van hechting ontstaat door het toelaten van contact; het ‘welkom heten’.

Jouw hulpvraag (en wat jou achterliggende oorzaak hiervan kan zijn)

Wanneer je als kind het gevoel hebt gehad dat je niet welkom was kan een patroon ontstaan zoals letterlijk (emotioneel) terugtrekken, waarbij je uit contact gaat.

Hier kun je nog op latere leeftijd mee te maken krijgen. Wanneer mensen in de praktijk voor begeleiding komen, hebben ze een hulpvraag waar ze antwoord op willen hebben. Dat kan gaan over hoe je iets anders kunnen aanpakken, hoe je een probleem opgelost wil zien, of dat je gedrag vertoont waarvan je last hebt en dat verandert wil krijgen. Niet wetende dat een verlies en rouw op de achtergrond meespeelt. Door daar meer inzicht in te krijgen kun je beter omgaan met verlies.

De Verliescirkel (thema 1): Welkom.

Lees ook:

> De Verliescirkel: zes thema’s voor een inzichtelijk rouwproces.

> Hechting (thema 2): het onbewuste proces in je relatie.

> Intimiteit en seksualiteit (thema 3): (Un)happy single: waarom jij geen intimiteit toelaat.

> Afscheid nemen (thema 4): Hoe afscheid nemen de man volledig in zijn greep hield.

> Opmerkelijk: rouwen (thema 5) om achterliggend verdriet.

> Betekenis geven (thema 6): Hoe betekenis te geven aan je leven na ingrijpend verlies.

Wat kan ik voor je betekenen?

Een eerste stap is een vrijblijvende kennismaking. Dat kan per mail, online, telefonisch of persoonlijk. Omdat ik de volledige aandacht geef aan mijn cliënten of klanten zul je geen telefoonnummer aantreffen op deze site. Laat je contactgegevens achter en ik neem z.s.m. contact met je op.

Maak kennis