Door op "Alles accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons ​​privacybeleid voor meer informatie.

"Pod lekker op!"

Hoe rouw bij ouderen greep op de gezondheid heeft.

"Pod lekker op!"

Waarom kennis van digitalisering toch belangrijk is voor u (als senior)

Plotseling een luid geschreeuw en gevloek. Het kwam van degene die voor mij in de trein zat. Op hetzelfde moment zag ik een mobiele telefoon uiteenspatten op het middenpad. Een man van - ik schat - rond de 60 jaar liep rood aan van woede. Vervolgens stond hij op en schraapte zijn in stukken geslagen mobieltje bij elkaar. Op de grond tussen mijn benen lag een gedeelte van het beeldscherm dat ik aan hem overhandigde. “Gaat het, meneer?”, vroeg ik. Met zijn oortjes om zijn nek gedragen uitte hij zijn onvrede over het feit dat veel digitaal gaat tegenwoordig en niet meer op de ouderwetste manier, middels pen en papier. Hij moet een podcastserie afluisteren en dat kreeg hij niet voor elkaar.

Digitalisering voor ouderen: en daarom lukt het u ook

De wereld verandert snel en zo ook de digitale wereld.

Ik maak het zelf vaak mee in het dagelijks leven.  Met name mensen op leeftijd hebben er moeite mee. Er is een kloof ontstaan tussen deze mensen en de techniek. Toch leert de ervaring dat er altijd wel iemand in hun omgeving is die hulp kan bieden. Is het niet iemand van de familie, dan is er wel een of andere digitale cursus in het dorp die gegeven wordt om mensen op weg te helpen. Dat gaat vaak in kleine groepjes of zelfs individueel. Deze mensen bieden hulp om de ouderen onder ons op weg te helpen. Zo kunt u straks eenvoudig een digitaal formulier invullen of makkelijk internetten en uw digitale vaardigheden vergrootten.

Eenvoudig digitaal contact voor senioren – en wat de voordelen zijn

Kunt u de weg vinden in de digitale wereld?

Of gooit u de kont tegen de krib? Ik snap dat het wellicht niet uw ding is, maar het geeft u zoveel voordelen. Wat dacht u van even gratis kletsen middels makkelijk beeldbellen met uw kleindochter in Australië? Of om op zoek te gaan naar tips om uw verlies van uw zoon dragelijker te maken? En mocht u slecht ter been zijn dan kunt u uw boodschappen online bestellen zodat ze bij uw voordeur worden afgeleverd. Het is zeker de moeite waard om u erin te verdiepen. En het valt reuze mee om het u eigen te maken. Al met een paar eenvoudige handelingen op een computer, een makkelijke tablet voor ouderen of smartphone ligt de wereld aan uw voeten.

Hoe rouw bij ouderen greep op de gezondheid heeft

U hoeft zich niet alleen te voelen

Jongeren worden minder vaak geconfronteerd met het verlies van naasten om zich heen dan ouderen. Juist voor die senioren kan een verlies een behoorlijke impact hebben. Er vallen steeds meer bekenden weg uit hun omgeving. Aangezien die generatie niet snel kiest om hulp te vragen wordt de kring steeds kleiner. Dat kan leiden tot verminderde zelfstandigheid, waardoor ze (gedwongen) meer thuis (moeten) blijven. Of zelfs tot eenzaamheid en daardoor in een isolement terechtkomen. Zo heeft rouw ook greep op de gezondheid. Kennis van de digitale wereld kan daarom enige verlichting bieden. Bijvoorbeeld door u te verbinden met de (letterlijke)wereld om u heen. Als rouwende senior kunt u praten op social media over uw eigen verdriet, uw medeleven tonen ter nagedachtenis aan (on)bekenden en u kunt herkenning zoeken bij elkaar in online communities. Internet is daarmee een gemeenschap geworden, waar u als nabestaande met vrienden, familie of vaak ook met onbekenden kunt communiceren.

Wat kan ik voor je betekenen?

Een eerste stap is een vrijblijvende kennismaking. Dat kan per mail, online, telefonisch of persoonlijk. Omdat ik de volledige aandacht geef aan mijn cliënten of klanten zul je geen telefoonnummer aantreffen op deze site. Laat je contactgegevens achter en ik neem z.s.m. contact met je op.

Maak kennis