Door op "Alles accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons ​​privacybeleid voor meer informatie.

Intimiteit en seksualiteit

Hoe ben jij verbonden met je intimiteit en seksualiteit?

Intimiteit en seksualiteit

(Un)happy single: waarom jij geen intimiteit toelaat.

“Ik ben er helemaal klaar mee!” “Waarmee?” “Om de schijn op te houden en tegen mijn vriendinnen te zeggen dat ik happy singel ben!”, vertelt ze. “Want eerlijk gezegd ben ik dat helemaal niet. Ik wil een relatie!” De tranen rollen over haar wangen. Ze vervolgt: “Aan de ene kant ben ik nogal op mezelf en weet ik precies wat ik wel en niet wil, anderzijds mis ik de liefde. Op dat gebied ben ik doodongelukkig. Ik zie vrienden om me heen gezellig samen zijn. Sommigen met hun kids erbij. En ik ben maar alleen. Met name de feestdagen zijn een klote periode.”

Verbinding en intimiteit

En zo heeft zoals je weet ieder mens een binnen- en buitenkant.

En jij? Hou jij mensen op een afstand of mogen ze dichtbij komen? Natuurlijk snap ik dat dat van de situatie afhankelijk is. Met iemand die je net kent deel je minder van jezelf. En wellicht deel je met je beste vrienden meer intimiteit en zijn de gesprekken persoonlijker. In het hechten ervaren we namelijk verbinding en intimiteit.

Werk en intimiteit

Werk-gerelateerd kun je ook intimiteit voelen.

Je maakt een verbinding met je collega’s om een goede samenwerking te creëren. Bijvoorbeeld voor het behalen van doelen. Feedback, steun, hulp door je bijvoorbeeld kwetsbaar op te stellen kun je ook onder intimiteit verstaan.

Rouwen en intimiteit

Als je in rouw bent en toch te gelijktijdig verlangt naar aanraking kan dat heel verwarrend zijn.

Pijn, verdriet, verlangen naar wie er niet meer is, lijkt zo’n andere emotie dan dat je verlangt naar intimiteit en seksualiteit. Het kan zijn dat je schaamte, angst of een schuldgevoel ervaart. Intimiteit is troostend bij verdriet. Denk maar eens aan een troostende arm om je heen dat het gevoel geeft dat je er niet alleen voor hoeft te staan. Maar hoe ga je daarmee om?

De Verliescirkel (thema 3): Intimiteit en seksualiteit.

Lees ook:

> De Verliescirkel: zes thema’s voor een inzichtelijk rouwproces.

> Welkom (thema 1): is je welkom wel onvoorwaardelijk?

> Hechting (thema 2): het onbewuste proces in je relatie.

> Afscheid nemen (thema 4): Hoe afscheid nemen de man volledig in zijn greep hield.

> Opmerkelijk: rouwen (thema 5) om achterliggend verdriet.

> Betekenis geven (thema 6): Hoe betekenis te geven aan je leven na ingrijpend verlies.

Wat kan ik voor je betekenen?

Een eerste stap is een vrijblijvende kennismaking. Dat kan per mail, online, telefonisch of persoonlijk. Omdat ik de volledige aandacht geef aan mijn cliënten of klanten zul je geen telefoonnummer aantreffen op deze site. Laat je contactgegevens achter en ik neem z.s.m. contact met je op.

Maak kennis