Door op "Alles accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons ​​privacybeleid voor meer informatie.

Als je een dierbaar iemand verliest

Een verandering in je identiteit is aangebroken. Zes thema's voor een inzichtelijk rouwproces.

Verlies integreren in je leven

Ik val maar meteen met de deur in huis: een rouwproces kent een einde. Forget it! Hoe graag je het ook wilt; het verdriet niet meer willen voelen, het hoofdstuk willen overslaan in je leven of klaar zijn met rouwen… dat gaat niet gebeuren. Het is een proces dat de rest van je leven zal duren. Ja, ook voor jou. Maar je kunt er wel mee leren omgaan.

Balans in rouwproces

In het begin ben je blij dat je überhaupt overeind kan blijven. Daarna kijk je voorzichtig wat het verlies heeft aangericht. Je voelt je leeg en eenzaam en hebt heel wat te verduren. Tot je op een punt komt dat je je beetje bij beetje herpakt en herontdekt. Je krijgt weer uitzicht in hetgeen je onderneemt. En daardoor bouw je weer op en krijgt je ‘nieuwe leven’ weer vorm. Je integreert je verlies in je leven en ontdekt dat je weer blij kan én mag zijn met hetgeen je meemaakt. Het gaat erom hoe je in je rouwproces weer in je balans gaat komen. Door inzichtelijkheid te creëren en wat je daarvoor nodig hebt.

De Verliescirkel

Thema’s die bij rouwverwerking om de hoek komen kijken staan o.a. benoemd in de zogeheten Verliescirkel. Hoewel een cirkel geen start en eindpunt heeft staat Welkom bovenaan. Verbeeld je dat de andere thema’s op papier met de klok mee draaien.

De Verliescirkel (thema 1): Welkom: is je welkom wel onvoorwaardelijk?

Lees ook:

> Hechting (thema 2): het onbewuste proces in je relatie.

> Intimiteit en seksualiteit (thema 3): (Un)happy single: waarom jij geen intimiteit toelaat.

> Afscheid nemen (thema 4): Hoe afscheid nemen de man volledig in zijn greep hield.

> Opmerkelijk: rouwen (thema 5) om achterliggend verdriet.

> Betekenis geven (thema 6): Hoe betekenis te geven aan je leven na ingrijpend verlies.

Wat kan ik voor je betekenen?

Een eerste stap is een vrijblijvende kennismaking. Dat kan per mail, online, telefonisch of persoonlijk. Omdat ik de volledige aandacht geef aan mijn cliënten of klanten zul je geen telefoonnummer aantreffen op deze site. Laat je contactgegevens achter en ik neem z.s.m. contact met je op.

Maak kennis