Door op "Alles accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons ​​privacybeleid voor meer informatie.

Een vrouw die uit het raam kijkt

Begeleiding en werkwijze

Hoe pak ik de draad weer op na een verlies? 
Betekenis geven aan mijn verlies.
Rouw integreren in het leven.

Werkwijze verlies-en rouwbegeleiding

De vraag is of je de draagkracht hebt die nodig is voor je eigen draaglast? Omdat jij, net als ieder ander mens, een uniek persoon bent reageer je op jouw eigen manier op een ingrijpend verlies. Soms is op eigen kracht rouwen niet genoeg en heb je professionele hulp nodig. Je dient betekenis te geven aan je verlies, de rouw te integreren en opnieuw vorm te geven in je eigen levensverhaal. Je dient het te verweven in je leven. Met maatwerk dat bestaat uit diverse (creatieve) werkvormen die bij jou past ondersteun ik je in dit proces.

Hoofd, hart en lichaam, bij rouw komt alles samen. Dat vind je terug in mijn werkwijze. Door deze werkwijze krijg je inzicht in je persoonlijke verhaal en je eigen functioneren hierin. We onderzoeken samen hoe jouw verhaal invloed heeft op wie jij bent en hoe je zelf weer meer verantwoordelijkheid en regie kunt nemen in je leven.

Kennismakingsgesprek (maximaal 30 min)

Vertrouwen begint met persoonlijk contact voor een goede werkwijze. Deze kennismaking kan, indien gewenst, ook telefonisch. Op basis van deze eerste, kosteloze kennismaking bepalen we gezamenlijk of we verder gaan met het traject.
De kennismaking is bedoeld om een beeld te krijgen van je hulpvraag, hulpverlening, je verwachtingen en wat ik voor je kan betekenen. Bij wederzijds vertrouwen in een goede samenwerking maken we een afspraak voor de intake en daaropvolgende 4 vervolg sessies. De 5e sessie staat in het teken van een evaluatie. In overleg bepalen we of je nog behoefte hebt aan vervolgsessies. Mocht je besluiten om eerder te stoppen omdat een vervolgafspraak niet meer nodig is, dan kan dat natuurlijk.

Intake (maximaal 60 min)

Tijdens de intake brengen we de vraagstelling(en) en doelstelling(en) in kaart. Dit is de eerste aanzet tot het plan van aanpak. Het plan van aanpak dient als leidraad en is dynamisch. Dat wil zeggen dat het plan gedurende het proces, bijvoorbeeld naar aanleiding van een tussentijdse evaluatie, bijgesteld kan worden. Dit kan nodig zijn voor zowel de aanpak als voor de gestelde doelen.

Begeleiding en evaluatie

Dit stadium is afhankelijk van het plan van aanpak, de werkwijze en methodieken die we samen hebben bepaald. Gedurende de begeleiding evalueren en bewaken we dat we op de goede weg blijven en dat de gestelde doelen gerealiseerd worden. Een consult duurt ±60 minuten.

Jouw investering

• Persoonlijke kennismaking gratis, mogelijk online.
• Intake € 80,00 (max. 60 min.)
• Individuele begeleidingsconsult  € 80,00 per consult (max. 60 min.)
• Consult op afstand (telefoon gesprek, beeldbellen via WhatsApp/Teams)  € 80,00 per consult .
Alle tarieven zijn vrij van btw.

Reiskosten tussen locatie Insensu en de locatie van de begeleiding € 0,30 per km.

Vergoeding

Goed om te weten: mijn begeleiding wordt (vooralsnog) niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Coaching kan voorkomen dat je door spanning en stress uitvalt op je werk. Veel werkgevers zijn bereid een deel van de coachingskosten op zich te nemen. Steeds meer werkgevers vergoeden rouwbegeleiding en verliescoaching. Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden.

Annuleren

Een afspraak kan tot 24 uur van te voren kosteloos geannuleerd worden via email of telefoon. Mocht dit binnen 24 uur voor de afspraak zijn, ben ik genoodzaakt het gevraagde tarief in rekening te brengen (met uitzondering van bijzondere omstandigheden).

Locatie

In overleg stemmen we een locatie af. De consulten vinden in principe plaats bij mij in de praktijk. Het is echter ook mogelijk om begeleiding bij jou thuis te krijgen (informeer naar de voorwaarden). Vind je het fijn om te bewegen in de natuur dan kunnen we kiezen voor een wandelsessie.

Werkwijze fotografie

Zie: Wat kan ik je bieden > Fotografie.

Wat kan ik voor je betekenen?

Een eerste stap is een vrijblijvende kennismaking. Dat kan per mail, online, telefonisch of persoonlijk. Omdat ik de volledige aandacht geef aan mijn cliënten of klanten zul je geen telefoonnummer aantreffen op deze site. Laat je contactgegevens achter en ik neem z.s.m. contact met je op.

Maak kennis